Du er her

Vilkår for bruk

Gyldig fra 25.05.2018

1. Introduksjon

Dette nettstedet (Fonalisten) eies og styres av Journalisten.no. Dette gjøres tilgjengelig for deg i den hensikt å informere om bransjenyheter og tilrettelegge for et offentlig debatforum. Ved å besøke eller bruke dette nettstedet, er du enig i disse vilkårene for bruk. Hvis du ikke er enig i disse vilkårene for bruk, skal du ikke bruke nettstedet.

Nettstedet er tilgjengelig for alle som besøker nettsiden, og kommentering av saker er via "Facebook Comments" modulen til Drupal 7. Du er derfor nødt til å hva en aktiv facebook konto for å kommentere saker som er åpne for kommentering. Innhold som er merket "Mediefolk" er profiler tilhørendre registrete brukere kalt "Mediefolk".

 

2. Lisens for bruk av nettstedet

På Fonalisten kan du:

 1. Hvem som helst kan besøke Fonalisten og ha tilgang til alt innhold uten å måtte registrere seg.
 2. Hvem som helst han søke og navigere seg rundt på nettsiden.
 3. Hvem som helst med facebook-konto kan kommentere på enhver artikkel eller arrangement på nettsiden.
 4. Hvem som helst kan sende forespørsel om opprettelse av konto som enten Journalist, Mediefolk eller Redaktør.
 5. Som Mediefolk kan du sende forespørsel om endring/sletting av din egen Mediefolk-profil på nettsiden.  

Du må ikke:

 1. Du må ikke oppgi feil personopplysninger ved opprettelse av konto eller ved oppdatering av din brukerprofil.
 2. Du må ikke misbruke nettsiden ved å forsøke å introdusere virus, trojanere, dataormer, eller annet skadelig programvare.
 3. Du må ikke forsøke å skaffe uautorisert tilgang til nettsiden.
 4. Du må ikke publisere ulovlig innhold eller dele skadelige lenker.
 5. Du må ikke dele kontoen din med andre personer.

Les mer om debattreglene under for de rettighetene og forpliktelsene du har når du deltar i debatten via kommentarer.

 

3. Innhold og opphavsrett

Fonalisten følger åndsverkloven for opphavsrettigheter.

§ 1. Den som skaper et åndsverk, har opphavsrett til verket.

Med åndsverk forståes i denne lov litterære, vitenskapelige eller kunstneriske verk av enhver art og uansett uttrykksmåte og uttrykksform, så som skrifter av alle slag.

Fonalisten har alle rettigheter til dette nettstedet og det som publiseres her så sant ikke annet er uttrykket. Nettstedet bruker Drupal moduler fra tredjeparter som Facebook og Google og dette innholdet eies av de respektive partene. Fonalisten benytter seg også av embedding av videoer fra Youtube som heller ikke eies av oss. Innholdet som eies av Fonalisten kan ikke endres, reproduseres, offentliggjøres, distribueres eller anvendes for offentlige eller kommersielle forhold uten vår tillatelse.

Du er til enhver tid ansvarlig for at den informasjonen som er registrert om deg på nettstedet er korrekt og oppdatert.

 

4. Registrering av brukerkontoer

Du kan registere deg ved Journalisten.no og opprette en:

 1. "Mediefolk" konto, som gir deg muligheten for å lage en "Mediefolk profil". Når du registrerer deg vil du måtte bli godkjent av en administrator før kontoen blir oppretter. Du vil få en epost med informasjon når en administrator har vurdert om konto vil bli opprettet eller ikke.
 2. Journalist konto. Når du registrerer deg vil du måtte bli godkjent av en administrator før kontoen blir opprettet. Du vil få en epost med informasjon når en administrator har vurdert om konto vil bli opprettet eller ikke.
 3. Søke om å bli en redaktør ved å få opprettet en redaktør konto. Dette skjer på samme måte som 1. og 2. og du vil når du registrerer deg måtte bli godkjent av en administrator før kontoen blir oppretter. Du vil få en epost med informasjon når en administrator har vurdert om konto vil bli opprettet eller ikke.

Profilen din som enten en Journalist, Mediefolk er synlig for alle besøkende til nettstedet. Redaktører vil ikke ha en synlig profil for besøkende.

 

5. Debattregler og kommentering

Vårt gjennomgående hovedtema er mediene. Vi har som mål å bidra til en åpen og levende diskusjon på nettet og ikke gjøre forskjell på innlegg som roser og kommentarer som riser mediene, interesseorganisasjonene, redaktørene eller journalistene.Du trenger ikke å registrere deg med konto på vår nettside for å delta i debatten. Du må derimot ha en Facebook-konto da nettsiden benytter seg av "Facebook comment plugin".

 • Innlegg skal dreie seg om det som drøftes i artikkelen. Vi sletter ofte kommentarer som er på siden av temaet.
 • Vi tillater skarp kritikk, men den skal være begrunnet. Utskjelling, personangrep og grove karakteristikker ødelegger diskusjonsklimaet og blir rutinemessig slettet.
 • Innlegg kan også bli slettet hvis de er urimelig lange eller fulle av slurv.
 • Det er mulig å både slette og redigere dine kommentarer.

Når innlegg blir slettet eller endret i Fonalistens nettdebatt, har vi dessverre sjelden tid til å begrunne dette overfor den enkelte. For noen mangler vi dessuten mailadresse, og debattsystemet har beklageligvis ingen autovarsling ved sletting. Hvis du vil diskutere avgjørelsen, kan du sende epost til alekser<at>fournalisten.no.

 

6. Brudd på vilkår

Hvis du bryter de ovennevnte vilkårene, eller vi har en god grunn til å mistenke at du bryter disse vilkårene, vil vi forbeholde oss retten til å:

 1. Sende deg skriftlig advarsel på registrert epost adresse.
 2. Midlertidig begrense tilgangen din ved å sperre konto.
 3. Avvikle din konto hvis nødvendig.
 4. Slette innhold som bryter vilkår.

Når en journalist-konto blir avviklet kan byline stå uendret hvis Fonalisten vurderer det hensiktsmessig.